Voor een interessante dagje weg ga je naar museum Lalique

Of u nou een kunstliefhebber bent of niet,  Museum Lalique is een echte aanrader voor een dagje uit. In het museum staan prachtige kunstwerken van René Lalique.

Museum Lalique is geïnspireerd door de Franse kunstenaar, die leefde in 1860 tot 1945. Hij staat bekend om zijn gedetailleerde glaswerken en juwelen. Hij werd er ook wel de Da Vinci van zijn werken genoemd. De details die op de kunstobjecten staan, zie je vaak niet met het blote oog. Lalique werkte met een vergrootglas, als die de details aan het ontwerpen was. Zo hebben we in museum Lalique touchscreens, om in te kunnen zoomen op de kunstwerken. Zo zie je alles heel scherp en kan je er ook meer informatie bij horen.

Lunchen

Wanneer u bent uitgekeken kan je heerlijk gaan zitten bij de openhaard of in de bloementuin in museum Lalique. Dan kan je gaan genieten van een heerlijke lunch en drankje. De bloementuin is ook helemaal geïnspireerd op de kunstwerken van Lalique. Doordat de Franse kunstenaar hield van de “kleine natuur”, hebben ze dat teruggebracht in de bloementuin. Daarnaast kan je kiezen uit 2 groepsarrangementen. Op de site van museum Lalique vind je alle informatie die nodig is.