Elektrisch roken na omslag in leven

traditional_tobacco_10ml_3Elektrisch roken na omslag in leven

 

Mijn vader is begonnen met elektrisch roken. Na zijn hart infarct was het voor hem helemaal gedaan met alle slechte eigenschappen. Hij stopte met roken en drinken, begon gezonder te eten en was flink aan het sporten. Ik was trots op hem, ik kan het mij niet voorstellen om hem kwijt te raken. Hoe verschrikkelijk zou dit zijn. Het was toen echt ook even spannend, ik ben er nog weken mee bezig geweest. De angst die je voelt dat iemand dood kan gaan, onbeschrijfelijk. Na een paar maanden in zijn nieuwe levensstijl zat hij er even doorheen. ‘Wat heb je nodig?’, vroeg ik. Hij zei dat hij zichzelf ook moest loslaten, niet te streng zijn, maar hij durfde niks meer te doen wat slecht voor hem was. Ik had het met hem te doen en ik ging kijken naar opties. Toevallig had ik die dag nog een elektrische sigaret gekocht, voor mijzelf, ik wilde ook stoppen. Ik gaf de elektrische sigaret aan hem en vroeg of hij hier wat aan had. Dit was voor hem een verademing, ik zag hoeveel hij het gemist had. Nu kon hij toch de handeling uitvoeren en het was niet slecht voor hem. Hij zit nu regelmatig aan de elektrische sigaret, hij heeft hem ook altijd bij hem. Het is wel grappig om te zien, maar voor hem is het echt even een momentje ontspanning. Mijn moeder is ook gestopt en gebruikt af en toe een elektrische sigaret. En ik? Ik ben gestopt en ben er trots op.